Laten we samen een boek maken

Het maken van een boek is een heel proces en het kan een flinke uitdaging zijn als je er geen ervaring mee hebt. Er moet tekst, fotografie en een ontwerp komen. Vervolgens moet het worden geredigeerd, gedrukt, gebonden en er moet distributie, PR en marketing geregeld worden.

Wij kunnen jou helpen bij het realiseren van jouw boek. Met 30 jaar ervaring in het boekenvak hebben wij alle kennis in huis. Daarnaast beschikken wij over een groot en interessant netwerk op het gebied van tekstschrijvers, redacteuren, fotografen, ontwerpers, drukkers, etc. en weten wij de juiste mensen aan elkaar te verbinden.

Ons specialisme

Komma heeft niet voor niets de ondertitel ‘No Ordinary Publisher’. Wij denken graag buiten de gebaande paden, geloven in kwaliteit boven kwantiteit en laten ons niet tegenhouden door de woorden “dat kan niet”. Dat heeft ertoe geleid dat onze bijzondere uitgaves regelmatig bekroond worden met een prijs. Een uitgave bij Komma kan zowel een boek met een krachtige inhoud in een eenvoudige uitvoering zijn als een extravagante limited edition. 

We hebben een grote liefde voor kunst, fotografie en koken, daarom zijn dat de thema’s waar wij ons in hebben gespecialiseerd. Wij maken boeken met (gerenommeerde) kunstenaars, fotografen en koks. Daarnaast richten wij ons op bijzondere bedrijfsboeken. Kijk voor de mogelijkheden voor een bedrijfsboek onder ‘Producties voor bedrijven’.

Je deelt jouw idee met Komma en dan…?

We bekijken jouw aanvraag en komen altijd bij je terug met een antwoord. In onze keuzes laten wij ons leiden door het niveau van de content en of jouw boek aansluiting vindt bij onze specialismen. 

Als wij interesse hebben dan plannen we eerst een online meeting in. We bespreken jouw wensen voor een boek en delen onze ideeën. Daarnaast doen we een voorstel voor een ontwerper en maken een stappenplan. 

Op basis van jouw idee koppelen we je aan een ontwerper waarvan wij denken dat hij of zij het beste past. We hebben verschillende ontwerpers in ons netwerk waar wij graag mee samenwerken. Mocht je zelf een ontwerper in gedachte hebben dan beoordelen we eerst de kwaliteit.

Kosten

Een boek uitgeven kost veel geld. Het is goed om je te realiseren dat de productiekosten voor het maken van een boek bij Komma vaak relatief hoger liggen, omdat wij niet de 'standaard' boeken maken. Bij iedere uitgave gaan wij op zoek naar een vorm die de content het best tot zijn recht doet komen. Regelmatig maken wij gebruik van o.a. bijzondere materialen en speciale bindwijzen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de financiering voor een boek in te vullen. In overleg kijken we wat de mogelijkheden zijn. 

Distributie

Wij zorgen ervoor dat jouw boek bij Centraal Boekhuis (CB) wordt geregistreerd en ondergebracht. Daarnaast spannen wij ons in om jouw boek op zoveel mogelijk plekken onder te brengen. Met onze jarenlange ervaring en grote netwerk, weten wij precies waar nationaal (en internationaal) kansen en mogelijkheden liggen. 

Ook zal jouw boek aangeboden worden op onze website en bij bol.com.

Vertel ons over jouw boek

Heb jij een idee voor een bijzondere uitgave, vindt het onderwerp aansluiting bij onze specialismen en spreekt onze manier van werken jou aan? Stuur dan een e-mail naar info@uitgeverijkomma.nl.

Als je al beeldmateriaal en/of teksten beschikbaar hebt, helpt het ons als je dat meteen meestuurt. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met de informatie.

Uitgeven in eigen beheer

Heb jij de wens om een boek in eigen beheer uit te geven? Willemien Geenen kan jou daarbij helpen door middel van advies en/of begeleiding bij het proces.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kijk op indegeenen.nl voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met haar op door een e-mail te sturen naar info@indegeenen.nl of te bellen naar +31 (0)6 510 282 88.