Steven Hond

Steven Hond

Oprichter Uitgeverij Komma en uitgever

Mijn liefde voor boeken begon op jonge leeftijd. Als 14-jarige jongen werkte ik al bij verschillende drukkerijen. Dat beviel zo goed dat ik op mijn 30e mijn eigen drukkerij Flevodruk Harderwijk begon. Gespecialiseerd in het drukken van kunstboeken hebben we verschillende prijzen ontvangen, met als kers op de taart in 1999 de erkenning ‘Beste drukkerij ter wereld’ toegekend door Sappi.

Ik keek als drukker altijd met veel plezier toe hoe de uitgever bezig was met de uitgaves en wilde zelf ook graag op die manier met boeken bezig zijn. Daarom besloot ik van rol te wisselen en begon in 2000 met uitgeverij PS Items. Vervolgens zette ik in 2007 uitgeverij d'Jonge Hond op waar later de imprint Uitgeverij Komma uit voort is gekomen.

Ik geef alleen boeken uit waar ik een persoonlijke passie voor heb. Door de jaren heen heb ik mij met name gespecialiseerd in kook-, fotografie- en kunstboeken. Met de ervaring vanuit de drukkerij kan ik als uitgever vaak een stap extra zetten. Daarnaast heb ik een groot netwerk aan ontwerpers en specialisten om mij heen verzameld waarmee ik de meest bijzondere boeken kan maken die regelmatig bekroond worden.