Over ons

Over ons

Ik maak uitsluitend boeken met onderwerpen die mij raken. Bijzondere boeken, daar ligt mijn kracht en passie

Mijn liefde voor boeken begon op jonge leeftijd. Vanaf 14-jarige jongen werkte ik al met veel plezier bij verschillende drukkerijen. Dat beviel zo goed dat ik op mijn 30e mijn eigen drukkerij Flevodruk Harderwijk begon. Gespecialiseerd in het drukken van kunstboeken hebben we verschillende nationale en internationale prijzen ontvangen met als kers op de taart in 1999 de erkenning ‘ Beste drukkerij ter wereld’ toegekend door Sappi. De drukkerij groeide in ruim 20 jaar uit tot één van de meest spraakmakende en opzienbarende drukkerijen in Nederland door de bijzondere projecten en samenwerkingen.

Na jaren met boeken te hebben gewerkt vanuit de drukkerij besloot ik over te stappen naar de uitgeverswereld. Ik wilde graag zelf onderdeel uitmaken van de vormgeving van boeken. In 2000 begon ik met uitgeverij PS Items. Vervolgens zette ik in 2007 uitgeverij d'jonge Hond op waar later de imprint Uitgeverij Komma uit voort is gekomen.

Uitgeverij Komma geeft alleen boeken uit waar ik een persoonlijke passie voor heb. Door de jaren heen heb ik mij daardoor met name gespecialiseerd in kook-, fotografie- en kunstboeken. Met een groot netwerk aan specialisten zet ik me in om de meest bijzondere boeken te maken die regelmatig bekroond worden. De ene keer uit zich dat in een simpele uitvoering met een krachtige inhoud en de andere keer is dat een extravagante limited edition.

Bekijk mijn meest bijzondere projecten