Is de schilderkunst dood?
“De schilderkunst is bij uitstek de kunstvorm van de vrije ‘gewone’ burger. Geen twee individuen zijn gelijk. De schilderkunst is van een ongehoorde pluriformiteit en kenmerkt zich door voortdurende veranderingen, actie en reactie, schisma’s, tegenstrijdigheden, crisis, chaos. (De crisis is onlosmakelijk met onze cultuur verbonden.)”
Philip Akkerman, dagboekaantekeningen 17 mei 1993

Dit schitterende boek op groot formaat toont 175 van Akkermans schilderijen op ware grootte (34 x 40 cm). Een bijzondere, slechts zelden gebruikte, druktechniek maakt het werk bijna tastbaar. Het boek is vormgegeven door de bekende grafisch vormgever Dennis Koot.

Behalve de afbeeldingen van de zelfportretten die meer dan 35 jaar omspannen, bevat dit boek een gesigneerde zeefdruk, de compositie ‘Philip’ van Jameszoo (experimentele hiphop/naïeve computer jazz) en een pocketboek met hoogtepunten uit Akkermans dagboekaantekeningen (120 pagina’s). Met dit dagboek volgen we de kunstenaar vanaf zijn academietijd. Hij beschrijft zijn strijd met de techniek, met de kunstwereld en met zichzelf. Een hilarisch verslag…

HET DOEL VAN HET BESTAAN IS HET MAKEN VAN EEN ZELFPORTRET
PHILIP AKKERMAN

HARDCOVER GEBONDEN IN LUXE DOOS
BOEK MET TEKST VAN DOCUS VAN DER MADE, MET 3D PRINT GENUMMERD EN GESIGNEERD
VOORZIEN VAN ZEEFDRUK GENUMMERD EN GESIGNEERD VOORZIEN VAN POCKET DAGBOEK 21 X 14,8 CM
€ 1.950,- (PRE-ORDER PRIJS € 1.500,-)
NEDERLANDS
328 PAGINA’S
34 X 40 cm
ISBN 978-94-91525-69-8

VERSCHIJNT BEGIN 2018

PRE-ORDER € 1.500,-

 

Please follow and like us:

0 Comments

Please follow & like us
Instagram
Facebook
Facebook
Follow by Email
IMPRINT