Eeuwen geleden kwam een volk van nomaden, koperslagers, muzikanten en verhalenvertellers vanuit Noord-West India richting het Westen. Hun geschiedenis is onduidelijk en mysterieus. Verrassend genoeg is dat ook vandaag nog zo. Veel Roma leven een opmerkelijk bestaan. De een heeft een paard, de andere een Hummer. Geliefd door weinigen, gehaat door velen.

001_The-good-the-bad-and-the-Roma_book

Sinds 2005 volgt fotograaf Peter van Beek zijdelings de Decade of Roma Inclusion. Dit is een initiatief van EU, Wereldbank en NGO’s opgesteld in 2005, met als doel: de sociaal-economische status en integratie van Roma te bevorderen. De praktijk lijkt uit te wijzen dat discriminatie en geweld tegen Roma de acceptatie in de weg staan. Met ‘THE GOOD, THE BAD AND THE ROMA’ geeft van Beek een intens beeld van de realiteit die hij aantrof in Europese landen, steden, dorpen, gehuchten en getto’s.

Van Beek’s archief van duizenden beelden werd met vormgever Wout de Vringer tot een bijzonder en opvallend fotoboek gekneed.

De missie van Peter van Beek is om het fotograferen van Roma in Europa te continueren, om meer grip te krijgen op de problematiek, aandacht te vestigen op de toenemende en zorgelijke situatie in Europa en bovenal te genieten van de originaliteit, humor en kracht van de Roma.

 

 

 

The good the bad and the Roma
Peter van Beek

Hardcover
208 pagina’s
24 x 28 cm
ISBN 9789491525230
NUR 640
€ 42,50 (sold out)

0 Comments

LANGUAGE

NL | EN