Venusian Kitchen, de schoonheid en verbindende kracht van eten

Dit culinaire fotoboek brengt de schoonheid en verbindende kracht van eten in woord en beeld. Het bevat rijkelijke stillevens, portretten van prachtige vrouwen en verstilde taferelen waar eten een hoofdrol of bijrol heeft. In het boek vind je recepten voor een vervullend basaal leven en voor een goed gevulde soep, stoofschotels, hartige taarten, aardappels in allerlei hoedanigheden en zoetigheid toe. Aangevuld met gedichten en verhalen uit eigen keuken.

Zo was er in de herfst van 2013 een mooi moment waarop onze dochters hun oma hielpen met het strippen van de borlotti bonen. Bij haar op het terras voor het huis in Samandag, Turkije. Net na het overvloedige ontbijt. De kinderen groeiden op in Amsterdam en zagen hun nana en dada maar af en toe. Het strippen van de enorme berg bonen is een klein en dierbaar fragment, juist omdat het zo alledaags was en een vanzelfsprekende intimiteit had. De open verbinding, het plezier en de saamhorigheid.

’s Avonds aten we nana’s barbonia, met de hele familie. Heerlijk! Als we in Amsterdam verse borlotti bonen vinden, zijn we de koning te rijk. Het recept staat in dit boek. Samen met talrijke recepten van mensen waar we onze liefde voor lekker eten mee delen. Venusian Kitchen geeft je dagelijks leven extra glans.

Henriëtte Tomassen (schrijfster en stylist) en Elsbeth Tijssen (fotograaf), delen een visie op de verbindende rol van eten. Met henzelf, met elkaar en met onze planeet. Zij willen onze voeding herwaarderen, de schoonheid laten zien van wat ons gegeven is en anderen aansteken om met meer plezier het dagelijks eten te bereiden en te delen.

Illustraties: Marenthe Otten en Cécile Vrinten
Schilderijen: Marleen Maria

VENUSIAN KITCHEN
HENRIËTTE TOMASSEN & ELSBETH TIJSSEN
HARDCOVER
€ 90,-
NEDERLANDS
288 PAGINA’S
24 x 31 cm
ISBN 978-94-91525-73-5
NUR 440
VERSCHIJNINGSDATUM juni 2018

PRE-ORDER € 90,-

 

Please follow and like us:

0 Comments

Please follow & like us
Instagram
Facebook
Facebook
Follow by Email
IMPRINT