Stel: je koopt een oude camper, je bouwt er een uitklapbare buitenkeuken in en vertrekt op een culinaire veldtocht door Nederland, Frankrijk en Spanje, op zoek naar de oorsprong van klassieke gerechten en producten…

Drie jonge en enthousiaste koks bedenken dit plan niet alleen – ze voeren het nog uit ook! Sjaak Borsboom, Jeroen Simons en Olivier van der Ree ontvluchten de restaurantmuren en vertrekken met hun Gastrovan op een culinaire missie: het bereiden van traditionele gerechten in de streek waar dat eten geworteld is.

Hun kompas is hun passie voor koken en bij elk ‘terroir’ laten ze zich opnieuw leiden en inspireren door het lokale eten, de wijnen en de plaatselijke smaken. Elke gids die hun wegwijs maakt in dit culinaire landschap trakteren ze op een waar feestmaal.

De enthousiaste en ontwapenende aanpak van de drie werkt aanstekelijk: deuren gaan open en de koks ontdekken de grensoverschrijdende kracht van de liefde voor lekker eten.

Hun ervaringen en de bijbehorende recepten zijn in dit boek vastgelegd. GASTROVAN MET JE NEUS IN DE BOTER is een hartverwarmend en origineel boek over uitzonderlijke gastvrijheid, verbindende passie, lekker koken en – hoe kan het ook anders – fantastisch eten.

GASTROVAN
Sjaak Borsboom, Jeroen Simons Olivier van der Ree
€ 34,- (SOLS OUT)
272 Pagina’s
Hardcover
nederlands
2014
ISBN 9789491525087
24 x 20,5 cm
NUR: 246

 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Comments

LANGUAGE

NL | EN