ROUW HET DOE-BOEK.

Een boek waarin je al die emoties, warrige gedachten, herinneringen, ervaringen maar bovenal de liefde een plek kunt geven.

Op mijn 29ste verloor ik de liefde van mijn leven. In één klap er zag mijn leven er compleet anders uit. Niets was meer hetzelfde. Niets was meer ‘normaal’.
Ik dacht steeds: 20 kniebuigingen als dat toch eens zou helpen om van dat ontheemde gevoel af te komen.
Maar die 20 kniebuigingen bleken natuurlijk niet te helpen. Verzamelen en kleine dingen doen wel, zoals bijvoorbeeld foto’s inplakken. Even iets doen ter afleiding van al het denken en piekeren. Zo ontstond mijn idee voor een boek, een rouw doe-boek. Want al die verzamelde teksten, foto’s en kaarten moesten natuurlijk ergens in.
Het is een uniek boek, in zijn ontwerp, indeling en uitvoering – met niets te vergelijken. Er is vrijwel niets standaard aan dit boek. Het bestaat uit losse katernen/cahiers, heeft verschillende soorten papier en een afwijkend formaat.

Rouw is niet alleen maar donker. Er zijn ook mooie momenten – momenten om te koesteren.
Het is een periode van herinneringen, warrige gedachten, nieuwe inzichten, verdriet, gemis, liefde en nieuwe ervaringen. Een periode waarin alles door elkaar loopt, die geen logica kent en waarin houvast vaak ontbreekt.

Rouw – Het Doe-boek. Een boek zonder vaste volgorde, net als rouw. De volgorde bepaal je zelf. Een boek waarin je al die emoties, warrige gedachten, de oude herinneringen, maar ook de nieuwe herinneringen en ervaringen een plek kunt geven.
Een boek dat emoties benoemt en verzamelt.

VOOR WIE ?
Met dit boek hoop ik anderen een houvast te kunnen geven in al het warrige van het rouwproces, in die chaos van radeloosheid en geen weg meer kunnen vinden. Juist ook omdat je rouwperiode tekenend is voor de rest van je leven. Het gaat er niet om of iets goed of fout is wat je doet. Rouwen is persoonlijk en uniek, je rouwt zoals je bent. Het boek geeft alle ruimte om er je eigen kleur en invulling aan te geven, zodat het jouw eigen persoonlijke rouwboek wordt. Om later nog eens in te kijken voor die ene mooie foto, een herinnering, de liefde die er eens was.

WIE IS INGER?
Mijn naam is Inger. Inmiddels ben ik 33 jaar en heb ik de zogeheten draad van het leven weer op weten te pakken, het gemis blijft maar gelukkig ook de liefde.
Toen mijn geliefde Kasper overleed, had ik geen idee wat er allemaal op mijn pad zou komen. Pas in de loop der tijd realiseerde ik me dat wat er met mij gebeurde, rouwen was. Natuurlijk had ik gelezen over rouw en wat het is, maar zolang het niet jezelf betreft blijft het toch enigszins een vaag begrip…. rouw.
Ik ben vrij praktisch van aard en een van de eerste gedachten in mijn zoektocht naar houvast was: Waarom is er niet iets wat ik kan doen? Letterlijk iets doen!? Vandaar die 20 kniebuigingen en uiteindelijk dit boek, een doe-boek.

ROUW_HET_DOE_BOEK_BOX_01

Rouw het doe-boek

Inger Wolters
€ 75,-
NEDERLANDS
ISBN 978-91525-50-6