EXPO OBJECT LOVE IN DE DOMIJNEN SITTARD MET PET LUITGAARDEN.

De expositie Object Love in het museum De Domeinen Sittard onthult onze intieme relatie met dingen.

Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal. We zitten er op, in, tussen of onder.  Ze zijn een verlengstuk van ons lichaam en vergroten onze capaciteiten. We zijn er lijfelijk en emotioneel mee verbonden.

Kunstenaars:
Pet van de Luijtgaarden NL, Machiel Braaksma NL, Melanie Bonajo, NL, Anton Cotteleer BE, Danielle Dean UK/US, Yvonne Dröge Wendel NL, Ni Haifeng, CN/NL, Jeroen van Loon NL,  Vika Mitrichenko BR/NL, Olaf Mooij NL, Ted Noten NL, Min Oh SKR, Hans Op de Beeck BE, Erwin Olaf NL, Maria Roosen NL, Superflex DK, Bas de Wit NL, Bill Woodrow UK, Erwin Wurm AT

Object Love is te zien t/m 2 september 2018

In 2011 toonde de Kunsthal in Rotterdam de tentoonstelling‘Pets Marktplaats, buitengewonde verzamelingen’ bij deze expositie verscheen de gelijknamige catalogus.

Pet is gefascineerd door, maar zet ook vraagtekens bij de enorme hoeveelheid spullen die onze consumptiemaatschappij produceert. Met dezelfde ambivalentie beziet hij de mensen die de onbedwingbare drang voelen deze spullen vervolgens te verzamelen. Waarom zijn er 10.000 verschillende Barbies; was 10 of 100 verschillende exemplaren ook niet voldoende?

De catalogus is nog steeds verkrijgbaar … hoe kan het ook anders.

BESTEL PETS MARKTPLAATS HIER