GENOMINEERD VOOR DE VAN LANSCHOT KUNSTPRIJS 2015.

Na de Gold Award bij de European Design Awards is het boek The complete Lexicon of Crisis Related Suicides 2008-2013 / Vol.1 nu ook genomineerd voor de Van Lanschot Kunstprijs 2015: stemmen kan tot 1 oktober.

Het werk bestaat uit een boek, getiteld “The complete Lexicon of Crisis Related Suicides 2008-2013 / Vol.1”, en een daarvan afgeleide (en bijbehorende) muurinstallatie, getiteld “The Wall of Shame”.

Gold-cover(1)

Kunst is niet altijd gemakkelijk. Soms zelfs bewust ongemakkelijk, om het publiek te confronteren en stil te laten staan bij pijnlijke fenomenen. Dit project is een zelf geïnitieerd monumentaal statement om aandacht te vragen voor de forse stijging van het aantal zelfmoorden sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008. Een crisis die tot op de dag van vandaag slachtoffers maakt…

Het boek werd bij de European Design Awards 2015 bekroond met een Gold Award, en boek+muurinstallatie zijn gepresenteerd bij Galerie Gemak in Den Haag en het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam, als onderdeel van de tentoonstelling ‘De Vogelvanger’, bedoeld om meer bekendheid te geven aan Stichting 113Online, de organisatie voor suïcide-preventie.

Brengt u uw stem uit? Dan maakt u kans op kaarten voor de preview van PAN Amsterdam op zaterdag 21 november … 

BRENG UW STEM UIT