GOUD BIJ EUROPEAN DESIGN AWARDS 2015 VOOR RICHARD SLUIJS.

Eind 2014 verscheen bij het monumentale boek ‘The Complete Lexicon of Crisis Related Suicides – 2008-2013 / Vol. 1’ van de hand van Haagse ontwerper Richard Sluijs. Een indrukwekkende uitgave over de pijnlijke gevolgen van de economische crisis dat niet onopgemerkt is gebleven. Na ruime aandacht in de pers is er nu ook erkenning en waardering uit Europa gekomen in de vorm van een Gold Award bij de European Design Awards 2015.

Het door Sluijs geschreven en vormgegeven boek is een in memoriam voor alle slachtoffers van de crisis die sinds 2008 de wereld in zijn greep houdt, en tegelijkertijd een grafisch statement richting diegenen die aan de knoppen zitten in de politieke-, financiële- en zorgsector.

Expositie in Amsterdam
Op korte termijn krijgt het verhaal in Nederland nog een vervolg in de vorm van een gezamenlijke expositie bij museum Tot Zover, het Nationaal Uitvaart Museum in Amsterdam. Samen met werk van Meinbert Gozewijn van Soest en Jasper Bruijns wordt hiermee aandacht gevraagd voor Stichting 113Online, de organisatie voor zelfmoordpreventie. Minister Schippers van het ministerie van VWS zal 24 juni de openingshandeling verrichten, en de expositie is te bezichtigen tot en met 4 oktober 2015.

Het boek zal daar ook te koop zijn. Voor diegenen die niet in de gelegenheid zijn de expositie te bezoeken en toch een exemplaar willen bemachtigen: het boek is direct te bestellen via de website van Uitgeverij Komma.

CRISIS_Nominatie-cover

THE COMPLETE LEXICON OF CRISIS RELATED SUICIDES 2008-2013 VOLUME 1

Een indrukwekkend en tegelijkertijd confronterend tijdsdocument, waarin de pijnlijke gevolgen van de economische crisis, die sinds 2008 de wereld in zijn greep houdt, zijn opgetekend.

BESTELLEN € 34,-

 

MEER INFORMATIE

www.europeandesign.org
www.richlab.nl

www.totzover.nl
www.113online.nl