BEKIJK HET MELKMEISJE IN HET LOUVRE!.

Vermeer and the Masters of Genre Painting
22 februari – 22 mei 2017

Het Musée du Louvre houdt in samenwerking met de National Gallery of Ireland in Dublin en de National Gallery of Art in Washington, een mijlpaal-tentoonstelling over de beroemde schilder Johannes Vermeer. Voor het eerst sinds 1966, zal deze expositie, middels twaalf schilderijen, (een derde van zijn totale oeuvre), een inzicht geven in de fascinerende relatie die de kunstenaar onderhield met andere grote schilders van de Nederlandse Gouden Eeuw.

Dankzij de speciale leningen van de meest prominente Amerikaanse, Britse, Duitse en natuurlijk Nederlandse musea waaronder het Rijksmuseum, zullen de bezoekers in staat zijn om Vermeer te zien in een nieuw licht. De tentoonstelling rekent af met de legende van ‘de teruggetrokken kunstenaar’ die in zijn eigen ontoegankelijke, stille wereld leefde en een schilder was als zo velen. Sterker nog, zijn artistieke temperament groeide meer en meer, juist door ontmoetingen met andere kunstenaars. Vermeer deed meer dan de lancering van een nieuwe beweging: hij handelde als een agent van deze metamorfose …

Vooraf reserveren voor een bepaalde tijdslot is vereist voor alle bezoekers van de Vermeer tentoonstellingen. Maak uw reservering online (vanaf maandag 6 maart) of bij het museum op de dag van uw bezoek. Dit zal potentiële wachttijden beperken.

Meer informatie: presse.louvre.fr

Spreads uit Rijks Masters of the Golden Age