PRE-ORDER: DE JUFFEREN VAN LEYDEN SHOPS WITH A STORY.

Dit boek gaat over de vrouwelijke eigenaren van al die bijzonder bijzondere winkels. De Jufferen van Leyden gaat over het verhaal achter de winkel. Én over hun eigenaren.

Wie Leiden zegt roept het beeld op van een monumentale stad met grachten, hofjes en verschillende musea. Toch is Leiden meer dan dat! Leiden is bij uitstek een winkelstad. Het oude centrum heeft twee hoofdwinkelstraten: de Haarlemmerstraat en Breestraat. De stad kent in de omliggende steegjes en straatjes, een uniek aanbod aan specialistische winkels.

Veel van deze uitzonderlijke en originele winkels worden gerund door vrouwelijke ondernemers. Vrouwen die door hun persoonlijke aanpak, een eigen, sterke identiteit vormen binnen het winkelgebied Leiden Centrum.

 


 

Dit boek gaat over de vrouwelijke eigenaren van al die bijzonder bijzondere winkels. De Jufferen van Leyden gaat over het verhaal achter de winkel. Én over hun eigenaren.

Want, wat beweegt deze vrouwen een winkel te runnen?
Waarom perse in Leiden?
Wat maakt hun product zo uniek?
En wat zullen ze nooit doen als ondernemer?

Lees de eerlijke portretten van deze 50 vrouwelijke winkeleigenaren en je winkelt voor altijd anders in de Leidse binnenstad. Tussen de ontboezemingen van de Leidse ondernemers door, lichten we nog meer Jufferen van Leyden uit.

Veel vrouwen nemen sleutelposities in bij Leidse prominente organisaties. Stuk voor stuk gedreven, sterke en ondernemende vrouwen, die met hun visie en daadkracht ‘hun winkel’ besturen. Dan denken we aan vrouwen die leiding geven aan belangwekkende culturele instellingen, het politieke bestuur, de Leidse Universiteit en het Bio Science Park.

De Jufferen van Leyden toont een uniek en vooral vrouwelijk inkijkje in ondernemend Leiden!

De Jufferen van Leyden – Shops with a story
Petra van der Knaap
Fotografie: Sanneke Fisser
Grafisch Ontwerp: Nelleke van der Burg
Verschijnt september 2016

14,8 x 21 cm
Nederlands
196 pagina’s
€ 24.95