OUT NOW ! EETBARE PADDENSTOELEN JONNIE BOER.

Nu verkrijgbaar ‘Eetbare Paddenstoelen – Het beste van bos en veld’ van Chef Jonnie Boer (de Librije) en Edwin Florès. Een toegankelijk boek, met de paddenstoel in de hoofdrol en bijbehorende recepten. Jonnie wil laten zien en proeven dat deze uitzonderlijke lekkernij, mits de nodige voorzichtigheid en zorgvuldigheid betracht wordt, voor iedereen bereikbaar is. Nederland staat bekend als Mycofoob land, waar men buiten de bekende blauwe bakjes champignons niet gewend is paddenstoelen te eten, en het gezegde: ‘onbekend maakt onbemind’ wordt met dit boek gelogenstraft. De mysterieuze paddenstoel is voor de chef een bron van inspiratie om er in zijn keuken de meest uitdagende gerechten mee te maken, en met dit boek als gids nodigt hij een ieder uit om het vooral zelf te ontdekken: de natuur in, koken en genieten!

Wat veel mensen niet weten is dat paddenstoelen het hele jaar door voorkomen in de schatkamers van bos en veld en dat je er eindeloos mee kunt variëren en experimenteren in de keuken. Echter het plukken van paddenstoelen vereist kennis en expertise. En vooral doorzettingsvermogen! Er zijn zoveel soorten dat het niet gemakkelijk is om in die overvloed de eetbare exemplaren te herkennen. Het boek bevat, naast de geweldige reeks aan recepten, een overzicht van verschillende eetbare, en smakelijk soorten, die goed te determineren zijn en goed te onderscheiden zijn van een eventuele giftige dubbelganger.

Stoer paddenstoelenboek
Het idee voor een informatief, stoer paddenstoelen(kook)boek, ontstond vanuit de gezamenlijke behoefte van de samenstellers om informatie over paddenstoelen zoeken, te delen en de lezer inzicht te geven in wat er groeit in bos en veld en wat je daarvan kan eten. Aan het woord komen paddenstoelenexperts, lees je alles over paddenstoelen herkennen, determineren en het treffen van de nodige voorbereiding om zelf op zoek te gaan.

Fotografie en vormgeving
Fotograaf Remko Kraaijeveld ging met de heren mee op pad en fotografeerde, naast de oogstrelende creaties van chef Jonnie Boer, schitterende beelden uit de natuur, en elke paddenstoel op zijn best. Ronald Timmermans, eerder verantwoordelijk voor Oosterscheldekreeft en Wild laat ook met het mooi vormgegeven paddenstoelenboek zijn duidelijke signatuur achter. Met oog voor detail en in stijl.

Het Zaans Museum stelde voor dit boek prachtige beelden uit de Verkade Collectie van Jac. P. Thijsse ter beschikking.

EETBARE PADDENSTOELEN
HET BESTE VAN BOS EN VELD
JONNIE BOER, EDWIN FLORES
 
ART DIRECTOR: RONALD TIMMERMANS
FOTOGRAFIE: REMKO KRAAIJEVELD
 
HARDCOVER
NEDERLANDS
196 PAGINA’S
24 X 28 cm
ISBN 978-94-91525-77-3
€ 64,-
 
BESTELLEN € 64,-