• NAJAAR2018_COVERS-01
  • NAJAAR2018_COVERS-02
  • NAJAAR2018_COVERS-03
  • NAJAAR2018_COVERS-04
  • NAJAAR2018_COVERS-05
  • NAJAAR2018_COVERS-06
  • NAJAAR2018_COVERS-07

BROCHURE NAJAAR 2018.

Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe titels voor het najaar 2018.

VINCENT’S SKETCHBOOKS AND MORE
De vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en zullen, vanwege hun kwetsbaarheid, niet meer in het openbaar getoond worden. Om die reden heeft het Van Gogh Museum besloten om van deze vier schetsboeken, die in de periode 1884-1890 gebruikt zijn, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief als facsimile’s in een gelimiteerde oplage uit te laten geven door Uitgeverij Komma.
Dit project is een initiatief van het Van Gogh Museum Enterprises in samenwerking met Uitgeverij Komma, ontworpen door Typography Interiority & Other Serious Matters.

EETBARE PADDENSTOELEN HET BESTE VAN BOS EN VELD
Eetbare Paddenstoelen – Het beste van bos en veld van Chef Jonnie Boer (de Librije) en Edwin Florès. Een toegankelijk boek, met de paddenstoel in de hoofdrol en bijbehorende recepten. Jonnie wil laten zien en proeven dat deze uitzonderlijke lekkernij, mits de nodige voorzichtigheid en zorgvuldigheid betracht wordt, voor iedereen bereikbaar is. Aan het woord komen paddenstoelenexperts, lees je alles over paddenstoelen herkennen, determineren en het treffen van de nodige voorbereiding om zelf op zoek te gaan.

FRAGILE
Fragile is het levenswerk van Jan Vermeer. Dit bijzonder vormgegeven boek is een reis door de wereld waarin de fascinerende dierenwereld de hoofdrol speelt. In Fragile worden zevenentwintig vogel- en dierensoorten gepresenteerd. De fragiele Japanse kraanvogels vormen de rode draad in de vormgeving. Een exclusieve foto van twee dansende kraanvogels op dibond geprint maakt Fragile compleet. Verschijningsdatum voorjaar 2019

CODEX BIERENBROODSPOT
Codex Bierenbroodspot, een boek dat tegelijk een kunstobject is, gevat en gebonden in echt rood koper dat ingegraveerd is met door Gerti Bierenbroodspot ontworpen letters. In deze Codex een verslag en verhalen van verloren gegane beschavingen, en van landen waar de kunstenaar te paard of met haar Land Rov- er op zoek ging naar schilder avontuur. Het Codex werd een beeldhouwwerk met 50 nieuwe schilderijen, honderden foto’s en collages, en kronieken van plaatsen en streken waar Gerti woonde en werkte en die nu vaak door oorlog of toerisme van hun magie beroofd of zelfs vernietigd zijn. Codex Bierenbroodspot is een prachtig koperen kunstobject, exclusief in een strikt beperkte oplage genummerd van 1-100. Voor de liefhebber, voor de echte verzamelaar.

UNINTENDED ART
RUSSIAN COLLAGES

Fotograaf Niek Biegman fotografeerde de overblijfselen van over elkaar geplakte advertenties en affiches in de straten van Moskou.
Dit prachtige door Studio Irma Boom vormgegeven boek toont foto’s van deze fantastische collages, alomtegenwoordig, onbedoeld en veelal ongewaardeerde ‘kunst’.

ARTS EN CRAFTS
DE KUNST VAN EMIL VAN SLOOTEN

Emil van Slooten (1917 – 2009) was in zijn tijd dé toonaangevende oncologisch chirurg in ons land. Maar ook was hij een beeldend kunstenaar van grote allure. Zijn in “Arts en Crafts” samengebrachte kunst geeft ook inkijk in de, nu al bijna weer vergeten, bijzondere wereld van een toenmalig ziekenhuis.