AMSTERDAM IN TOP 20 BESTE CULINAIRE BESTEMMINGEN WERELDWIJD.

Amsterdam heeft de achttiende plek bemachtigd in de top 100 van beste culinaire bestemmingen 2017. Ook Rotterdam is te vinden in de lijst.

Voor het samenstellen van de ranglijst keek de uitvoerende partij van het onderzoek, cateraar Caterwings, naar meerdere factoren die bepalen of ergens lekker gegeten kan worden. Hiervoor werden duizenden gevestigde restaurants maar ook minder bekende plekken geanalyseerd, waaruit de top 100 van steden werden bepaald.

Om deze steden te rangschikken werd het aanbod geanalyseerd op basis van zowel kwaliteit als culinaire verscheidenheid. Ook andere factoren, waaronder de betaalbaarheid, de kwaliteit van eetkramen en de het percentage fastfoodrestaurants in vergelijking met restaurants werd meegenomen.

De lijstsamenstellers kenden losse scores toe aan alle onderdelen waarop beoordeeld werd, die vervolgens werden gebruikt in een wiskundige formule. Daaruit kwam een totaalscore naar voren.

Vegetarisch

Amsterdam komt met een score van 7,13 uit op een achttiende plek. De stad gooit vooral hoge ogen wat betreft hoge deskundige beoordelingen van het eten en het aanbod van vegetarische en veganistische opties. Rotterdam haalt met een totaalscore 5,92 de 71ste plek in de top.

De Spaanse stad San Sebastian staat op de eerste plek met een score van 8,09. De top vijf wordt verder aangevuld met Tokio, New York, Barcelona en Singapore.

 

Foto: ANP
Door: NU.nl

 

LE_GARAGE_cover_IMG_755

LE GARAGE 25 JAAR
JOOP BRAAKHEKKE
€ 49,50
192 PAGINA’S
HARDCOVER
NEDERLANDS
MEI 2015
ISBN 9789491525445
25,4 x 27 CM