3 NOMINATIES GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2019.

Gourmand International presenteert haar shortlist 2019 en nomineert drie kookboeken van Uitgeverij Komma, uitgegeven in het jaar daarvoor, voor de Gourmand Wereld Kookboeken prijs. De drie genomineerde titels zijn: De Aytems van Inspiratie – Ayt Erdogan; Firestarters of Food, Art & Music – Monica Abdoel; Paddenstoelen. Het beste van bos en veld – Jonnie Boer & Edwin Florès. De prijs maakt deel uit van de Gourmand World Cookbook Awards. Uitreiking van de prijs vindt plaats van 3 t/m 7 juli 2019 tijdens de International Book Fair – Print Gourmand in Macao.

Genomineerde titels
Voor de prijs komen drie kookboeken van Uitgeverij Komma in aanmerking, verschenen in de periode februari – september 2018. De Gourmand Award bestaat uit een certificaat en de titel: Best in the World.


De Aytems van Inspiratie – Ayt Erdogan (categorie A03 Chef / Restaurant en C05 Mediterranean).

Een zinnenprikkelend boek over de Utrechtse chef-kok Ayt Erdogan. Zijn keuken laat zich omschrijven als een spannende cross-over tussen Oost en West met een glansrol voor de Ottomaans-Mesopotamische keuken en een subtiele toepassing van oosterse ingrediënten. Bekijk deze titel hier …

Firestarters of Food Art & Music – Monica Abdoel (categorie A10 Innovative en C15 Street Food).
Een wervelende cross-over tussen de drie werelden van kunst, muziek en eten. Een bonte verzameling van recepten en exclusieve verhalen van foodtruck ondernemers, chef-koks, kunstenaars en muzikanten over de hele wereld. Bekijk deze titel hier …

Paddenstoelen. Het beste van bos en veld – Jonnie Boer & Edwin Florès (categorie E10 Mushrooms and Truffles).
Een stoer, toegankelijk boek, met de paddenstoel in de hoofdrol en bijbehorende recepten. Uitgebreide informatie over paddenstoelen zoeken, determineren en ontdekken wat er groeit in bos en veld en wat je daarvan kan eten. Bekijk deze titel hier …

Best in the World 2019
Alle finalisten zijn winnaars in hun land. Zij vertegenwoordigen hun land tijdens The Best in the World Event 2019 in Macao. Dit jaar zijn er 215 landen die deelnemen aan de Gourmand Awards, waarvan 193 landen binnen de Verenigde Naties. 134 landen hebben finalisten binnen de categorie voedselcultuur (food culture) en 40 landen binnen de categorie dranken. Er zijn 100 subcategorieën voor voedselcultuur en 30 voor dranken. Inzendingen bestaan in totaal uit 1372 winaars: 1144 voor voedselcultuur, en 228 voor dranken. Het is een prestatie om op de lijst van finalisten te staan. De genomineerden hebben allen het recht om het rode ronde Winner logo van de Gourmand Awards te gebruiken voor hun promotie en ontvangen een gedrukte individuele winnaar certificaat. Bekijk hier de shortlist 2019.


Gourmand World Cookbook Awards
De Gourmand World Cookbook Awards werd in 1995 opgericht door Edouard Cointreau. Elk jaar, brengen zij de beste kook- en wijnboeken, gedrukt of digitaal, evenals culinaire televisieproducties onder de aandacht. Deelname is gratis, en toegankelijk voor iedereen. De Gourmand Awards worden elk jaar op een zeer bijzondere locatie voor de gastronomie uitgereikt, waar honderden uitgevers, auteurs, journalisten en chef-koks aanwezig zijn. Een perfecte gelegenheid om te netwerken. De Gourmand Awards is een mooie gelegenheid om het imago van de voedselcultuur in een land te laten zien en kan vergeleken worden met de “Oscars” voor film. Meer over de Gourmand World Cookbook Awards is te vinden op de website.